Ελλάδα|08.01.2021 20:18

Μενίδι: «Ακούμε πυροβολισμούς κάθε μέρα» - Τι λέει ο οδηγός ταξί που δέχτηκε σφαίρα

Γιάννης Ζιάκας

Σε μία διαρκή μάχη για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο Μενίδι και στις γύρω περιοχές ύστερα και από το τελευταίο περιστατικό κατά το οποίο μία αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στην οροφή ενός ταξί, ενώ αυτό πραγματοποιούσε δρομολόγιο. 

«Μία κατάσταση τραγική που τη βιώνουμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα ακούμε πυροβολισμούς» δηλώνει στο ethnos.gr ο Χαράλαμπος Πεχλιβανίδης, ο οδηγός του ταξί το οποίο δέχτηκε τη σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης.  Ο κύριος Πεχλιβανίδης περιγράφει – χωρίς να έχει ακόμα συνέλθει από το σοκ – τη στιγμή που η βολίδα 9 χιλιοστών χτύπησε την οροφή του ταξί. «Παίρνω από τη πιάτσα μία πελάτισσα για να πάμε Αγίους Αναργύρους. Ξεκινάω, κάνω 5 μέτρα, δε προλαβαίνω να κάνω την αναστροφή, ακούω ένα μπαμ και σοκαρίστηκα. Είδα μία λάμψη και νόμιζα πως χτύπησα κάποιον. Βγαίνω έξω, ήρθαν οι συνάδελφοι μου. Είχαν δει ότι κάτι έπεσε από τον ουρανό. Ήταν σφαίρα». Ο κύριος Πεχλιβανίδης περιγράφει – χωρίς να έχει ακόμα συνέλθει από το σοκ – τη στιγμή που η βολίδα 9 χιλιοστών χτύπησε την οροφή του ταξί». 

Επτά εκατοστά κάτω από το σημείο του χτυπήματος βρίσκεται το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και ακριβώς από μέσα η θέση του οδηγού. «Να είναι καλά η λαμαρίνα που με έσωσε», λέει ο αυτοκινητιστής στο ethnos.gr. 

«Παιδί μου, είσαι τυχερός που ζεις»

Η γυναίκα που βρισκόταν στο πίσω μέρος του καθίσματος το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει στον οδηγό του ταξί ήταν η φράση «Παιδί μου είσαι τυχερός που ζεις». 
Για ώρα, σύμφωνα με τον αυτοκινητιστή, η γυναίκα δε μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. Λίγη ώρα αργότερα, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί και συνέχισε για τον προορισμό. 

Βρίσκουν παντού σφαίρες

Λίγες μέρες νωρίτερα, μία γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της, στη περιοχή του Μενιδίου, και κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο της που βρισκόταν στην αυλή. Όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό ντοκουμέντο, αντικρύζει μία τρύπα από σφαίρα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της. 

(Copyright: ΕΛΑΣ)

«Από μια τέτοια σφαίρα εγώ έχασα το παιδί μου»

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο πατέρας του 11χρονου Μάριου – που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο του 2017 στο Μενίδι, ανεβαίνοντας στη ταράτσα του σπιτιού του αντίκρυσε στον ηλιακό συλλέκτη άλλη μία τρύπα από αδέσποτη σφαίρα. Απευθυνόμενος, τότε, στις τηλεοπτικές κάμερες, είπε: «Από μία τέτοια σφαίρα εγώ εχασα το παιδί μου στα καλά καθούμενα». 

(Copyright: ΕΛΑΣ)
(Copyright: EΛΑΣ)

σφαίραΜενίδιταξίαδέσποτη σφαίρα