Ελλάδα|12.01.2021 23:39

Πυροβολισμοί στον Νέο Κόσμο: Κάμερες ασφαλείας «δείχνουν» τον δράστη

Γιάννης Ζιάκας

Έναν άνδρα πάνω από 40 χρόνων δείχνουν οι έρευνες της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ως τον δράστη του μακελειού στον Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε περιοχές κοντινές στην πλατεία του Αγίου Σώστη στον Νέο Κόσμο, όπου έπεσαν πυροβολισμοί το απόγευμα της Δευτέρας σε μια ώρα που η πλατεία ήταν γεμάτη με παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, κάνουν έρευνες σε περιοχές όπως τα Πετράλωνα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι αποκλείουν το κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, θεωρούν ότι ο βασικός ύποπτος είναι κάτοικος Πετραλώνων και πιστεύουν ότι θα φτάσουν στη σύλληψή του, καθώς οι κάμερες ασφαλείας από τα καταστήματα φαίνεται να τον έχουν «δείξει».

Επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι ο διαπληκτισμός να αφορούσε προσωπικές διαφορές μεταξύ των δραστών και των θυμάτων. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το μέσο με το οποίο οι δράστες διέφυγαν από το σημείο, με πολλούς να περιγράφουν ένα ασημί αυτοκίνητο. 

Το χρονικό με τους πυροβολισμούς στον Νέο Κόσμο

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην πλατεία του Άγιου Σώστη, στον Νέο Κόσμο, τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου. Όσοι βρέθηκαν στην περιοχή εκείνη την ώρα, συζητούν με τρόμο τα όσα βίωσαν. Έντρομοι ήταν οι περαστικοί που έτυχε να περνούν από το σημείο και έπεσαν πάνω στην αιματηρή επίθεση. Άλλοι που βρίσκονταν στην καφετέρια, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν όταν κατάλαβαν τις προθέσεις των δραστών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18.30. Πέντε άτομα άρχισαν να καταδιώκουν δύο αδέρφια που μπήκαν στην καφετέρια για να προστατευτούν. Οι δράστες, όμως, τους ακολούθησαν και άρχισαν να τους χτυπούν.

Στο κατάστημα επικράτησε πανικός, αλλά τα ακόμα χειρότερα θα συνέβαιναν μέσα στα επόμενα λεπτά, όταν οι ένοπλοι δράστες θα έπαιρναν τον δρόμο της εξόδου. Οι σφαίρες βρήκαν τον πατέρα των δύο αδερφών που είχε σπεύσει στο σημείο. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

τραυματίεςνεκρόςπυροβολισμοίΝέος Κόσμοςαστυνομία