Ελλάδα|14.01.2021 19:27

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας: Κοντά στη σύλληψη των 2 δραστών η Αστυνομία

Newsroom

Τα πρόσωπα αυτών που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στο σταθμό της Ομόνοιας κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, θεωρείται θέμα χρόνου η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών. Η κατάθεση του σταθμάρχη στην αστυνομία έχει ολοκληρωθεί και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τους δύο δράστες.

Όπως ανάφερε στην κατάθεσή του στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ο σταθμάρχης του μετρό, πρόκειται για δύο νεαρούς ηλικίας 17 έως 23 ετών, που μιλούσαν καθαρά την ελληνική γλώσσα. Ο ίδιος περιέγραψε με λεπτομέρειες την σκηνή επίθεσης εναντίον του: Αρχικά, τους είδε να κάθονται σε διαφορετικά καθίσματα χωρίς να φορούν μάσκα. Ο ένας από τους δύο είχε τα πόδια του στο απέναντι κάθισμα. Τους έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσαν μάσκες και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα. 

Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο σηκώθηκε όρθιος, έφτυσε τον σταθμάρχη και μετά άρχισαν να τον βρίζουν και οι δύο. Ο συρμός του μετρό σταμάτησε στον σταθμό, ο σταθμάρχης αποβιβάστηκε και οι δύο νεαροί τον ακολούθησαν. Όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχουν άλλοι πολίτες στην αποβάθρα, άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει την αστυνομία και για άλλη έκνομη ενέργεια. Εκτιμούν δε, ότι είναι κοντά στην ταυτοποίηση και σύλληψή τους.

μετρόσύλληψηξυλοδαρμόςδράστεςΟμόνοια