Ελλάδα|14.01.2021 19:09

Βύρωνας: Το κολαστήριο της οδού Παραδείσου - Πώς ο εγγονός βασάνιζε πατέρα και γιαγιά

Γιάννης Ζιάκας

Μια ασύλληπτη ιστορία κακοποίησης κρυβόταν στο σπίτι κολαστήριο στην οδό Παραδείσου στον Βύρωνα, εκεί που μια ηλικιωμένη φέρεται να δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο από τα χέρια του ίδιου της του εγγονού. Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η Αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες πραγματικά σοκάρουν και δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας που ζούσε η γυναίκα αυτή εδώ και μερικά χρόνια.

Οι αναφορές περιλαμβάνουν περιστατικά άγρια βίας, ενώ αποκαλύπτεται πως το τελευταίο περιστατικό δεν ήταν το πρώτο, αλλά ένα από τα πολλά, κάποια εκ των οποίων ήταν γνωστά στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, οι ένοικοι της πολυκατοικίας της οδού Παραδείσου άκουσαν -  για άλλη μία φορά – ήχους που παρέπεμπαν σε ξυλοδαρμό.

Ο εγγονός, ο οποίος φέρεται να είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών (σίσα), αφού έχει ξυλοκοπήσει άγρια τη γιαγιά του και τον πατέρα του φεύγει από το σπίτι και φεύγοντας ξεχνά να τους κλειδώσει μέσα στο διαμέρισμα, όπως συνήθιζε να κάνει.  Οι ένοικοι καλέσαν το ΕΚΑΒ, η ηλικιωμένη διεκομίσθη στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε σε αυτό, και ο γιος της έδωσε για πρώτη φορά κατάθεση στην Αστυνομία για τη βία που υφίσταται ο ίδιος και η μητέρα του. Σύμφωνα με τους ενοίκους που έκαναν την καταγγελία, ύστερα από εκείνο το περιστατικό, η ηλικιωμένη ήταν τόσο πρησμένη στο πρόσωπο που δεν μπορούσε καν να ανοίξει τα μάτια της.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με την ίδια αγριότητα 15 ημέρες μετά, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά ο εγγονός της ηλικιωμένης θυμήθηκε να κλειδώσει την πόρτα και να αφήσει εντός διαμερίσματος τη γιαγιά του και τον πατέρα του. Το γεγονός αυτό ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε για τον πατέρα, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι και να προτιμήσει να ζήσει ως άστεγος στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα.

Αστεγος ο πατέρας

Ο συγκεκριμένος άνδρας έπασχε από εγκεφαλοπάθεια, η οποία είχε προκληθεί, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών, από τον εθισμό του στο αλκοόλ, ενώ και ο ίδιος είχε πέσει αρκετές φορές θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ίδιο του τον γιο!  Πριν από το τελευταίο μοιραίο περιστατικό και κατά την  αιφνιδιαστική επίσκεψη κοινωνικών υπηρεσιών στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε η ηλικιωμένη με τον εγγονό, η γυναίκα ρωτήθηκε για τη ζωή της και αρχικά εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από το σπίτι. Εν συνεχεία και υπό την παρουσία του εγγονού της αναίρεσε τα όσα είχε πει λίγο νωρίτερα.

Το πιο εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως ο εγγονός είχε νοσηλευτεί πάνω από τρεις φορές στο Δρομοκαϊτειο, ωστόσο λίγες ημέρες μετά ήταν ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς οι γιατροί δεν διαπίστωναν κάτι στη ψυχική του υγεία. Η ηλικιωμένη είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στη Γναθοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Γεννηματάς και κατά την έξοδό της υπήρξε προσπάθεια εκ μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών να προωθηθεί η λύση του Γηροκομείου για την άτυχη γυναίκα.  Τότε ο εγγονός είχε ισχυριστεί πως δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι στη γιαγιά του. Μάλιστα, ανέφερε πως δε θέλει να μπει η γιαγιά του σε γηροκομείο γιατί ήθελε ο ίδιος να τη φροντίζει.

Τελικά, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με κατάγματα στα πλευρά της και ρήξη και των δύο πνευμόνων. Η 81χρονη έσβησε μετά από σειρά δυνατών χτυπημάτων – κάτι το οποίο το ήδη ταλαιπωρημένο σώμα της δεν άντεξε.

Βύρωναςδολοφονία