Ελλάδα|15.01.2021 13:34

Καιρός - Λέανδρος: Χιονίζει στην Πάρνηθα, πότε χιονίζει Αττική - Ασπρος ο Χορτιάτης

Newsroom

Η επέλαση της κακοκαιρίας Λέανδρος έχει ξεκινήσει από χθες Πέμπτη και σαρώνει τη χώρα από βορρά προς νότο με την Αττική να περιμένει χιόνια τις επόμενες ώρες. Ηδη στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας υπάρχει πυκνή χιονόπτωση, ενώ χιόνισε και στον Χορτιάτη, αλλά και στα υπόλοιπα ορεινά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε Πανόραμα, Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Φίλυρο, αλλά και στην επαρχία Λαγκαδά. Κλειστοί λόγω παγετού είναι οι επαρχιακοί δρόμοι: Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, σήμερα θα υπάρξει παγετός στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Ολη τη νύχτα χιόνιζε και στην Πάρνηθα με το βουνό της Αττικής να έχει ντυθεί ήδη στα λευκά. Ο υδράργυρος δείχνει αυτή την ώρα 2 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ συνεχίζεται ακόμα και τώρα η χιονόπτωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ο καιρός το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως χειμερινός. Η χιονόπτωση θα επηρεάσει και τις ημιπεδινές περιοχές της Αττικής και στα βορειότερα τμήματα του νομού ενδέχεται να έχουμε και χιονόστρωση.

Στις 10:00 υπάρχει σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία παρουσία Νίκου Χαρδαλιά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να συντονιστούν οι ενέργειες της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για τον Λέανδρο που σαρώνει τη χώρα.

καιρόςκακοκαιρίαΑττικήχιόνιΠάρνηθαΛέανδρος