Ελλάδα|07.01.2019 00:47

Άγιος Δημήτριος: Άνδρες των ΕΚΑΜ αφόπλισαν τον 60χρονο

Newsroom

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο, εκεί όπου βρισκόταν ένας 60χρονος άντρας ο οποίος το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πυροβολούσε στον αέρα.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ κάλεσαν τον ένοπλο άνδρα να παραδώσει το όπλο, ενώ εκείνος εξακολουθούσε να μη συνεργάζεται με τις Αρχές και να μην ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου και απείλησε να αυτοπυροβοληθεί ή να πέσει στο κενό.

Τελικά, αφοπλίστηκε...

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, ύστερα από καταγγελία στην Αστυνομία ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από τον 1ο όροφο σπιτιού, όπου μένει ο 60χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος επιχείρησε να μπει στο σπίτι της ανιψιάς του. Εκείνη δεν του άνοιξε, με αποτέλεσμα ο 60χρονος να πυροβολήσει την πόρτα. Στη συνέχεια, η κοπέλα κατάφερε να φύγει από την οικία και να απομακρυνθεί.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, με αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο. Αρχικά, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, ωστόσο δεν απάντησε κανείς και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα όμως, έπεσε και δεύτερος πυροβολισμός, αναστατώνοντας τη γειτονιά.

Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο διαμέρισμα και περικύκλωσαν το σπίτι, εντός του οποίου βρισκόταν ο άνδρας, που φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ειδική διαπραγματευτής της Αστυνομίας βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να πείσει τον 60χρονο να παραδοθεί, ο οποίος -αν και αρχικά δεν συμμορφωνόταν- αφοπλίστηκε και, τελικά, παραδόθηκε.

Άγιος ΔημήτριοςΕΚΑΜ