Ελλάδα|16.01.2021 22:10

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός, ο οποίος συνελήφθη τη Παρασκευή, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα αδέλφια, στο σταθμό της Ομόνοιας. Η απόφαση πάρθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του. Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος .

Νωρίτερα σήμερα τα δυο ανήλικα παιδιά ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθούν για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη. Τα δύο παιδιά θα απολογηθούν την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκαν έως τότε ωστόσο θα κρατούνται. Τα δύο παιδιά δηλώνουν μετανιωμένα για την πράξη τους και ζητούν «συγγνώμη», ενώ ο ειδικός φρουρός αρνείται τις κατηγορίες.

Τα δύο ανήλικα αδέρφια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό αντιμετωπίζουν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Eπιπλέον, ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στην Αστυνομία. Στον ειδικό φρουρό, που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να βοήθησε την οικογένεια στο πως να χειριστεί την υπόθεση, ενώ δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία

ειδικός φρουρόςανήλικοιξυλοδαρμόςΟμόνοιαμετρό