Ελλάδα|07.01.2019 09:15

Με τσουχτερό κρύο ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Θεσσαλονίκη (pics)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Με πολύ κρύο, αρκετά ισχυρούς ανέμους που κάνουν την αίσθηση του παγετού ισχυρότερη και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στον -1 με 0 βαθμούς Κελσίου στις 8:00 το πρωί στο κέντρο της πόλης ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Θεσσαλονίκη.

Σχεδόν σε όλα τα κεντρικά σημεία τα χιόνια έχουν λιώσει και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα, ωστόσο, σε δευτερεύοντες δρόμους και στα στενά υπάρχουν παγίδες πάγου στα πεζοδρόμια. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν αφήνουν τον πάγο να λιώσει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους περαστικούς.

Με ανακοίνωσή του η διοίκηση του Αλεξανδρείου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη γνωστοποίησε ότι δε θα γίνουν σήμερα μαθήματα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στους δήμους Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Λαγκαδά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Παράλληλα, για μία ακόμα μέρα παραμένουν κλειστές λόγω του παγετού οι επαρχιακές οδοί Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου  - Ωταιοκάστρου.
Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένα ενήλικο ζευγάρι εγκλωβίστηκε με το όχημα που επέβαινε στα χιόνια, λίγο έξω από το Ρετζίκι. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Για τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στη Βόρεια Ελλάδα, με βάση τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας, έντονη χιονόπτωση αναμένεται μετά το μεσημέρι στη Χαλκιδική και κυρίως στις τρεις χερσονήσους της, ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες αρνητικές κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 24ώρου στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Θεσσαλονίκη