Ελλάδα|07.01.2019 11:00

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κ. Μακεδονία

Newsroom

Παραμένουν εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τον νομό Ημαθίας, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες από το 82ο έως το 97ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τρία Πέντε Πηγάδια και από το 21ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας–Δασκίου. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις δημοτικές οδούς Νάουσας–Ροδοχωρίου και Νάουσας–Αρκοχωρίου. 

Στο νομό Κιλκίς αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας–Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού–Σκρα, και μέσα σε αρκετά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κιλκίς.
Στην Πιερία αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Λιβαδιού–Κολινδρού, ενώ στο νομό Πέλλας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας (Καϊμάκσταλαν).
Στο νομό Σερρών μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών–Λαϊλιά.

Τέλος, αρκετά προβλήματα παρουσιάζει το ορεινό κυρίως επαρχικό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής. Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου-Βαρβάρας–Ολυμπιάδος, Αρναίας–Στανού, Παλαιοκάστρου–Ταξιάρχη καθώς και μέσα σε αρκετά δημοτικά διαμερίσματα της ορεινής Χαλκιδικής.

Κεντρική Μακεδονία