Ελλάδα|07.01.2019 15:58

Καιρός: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη (8/1)

Newsroom

Kλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία σε διάφορες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας λόγω του πολικού ψύχους και του παγετού που θα επικρατήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. 

Αναλυτικότερα, το πρώτο κουδούνι για το 2019 δεν θα χτυπήσει την Τρίτη στις Σέρρες, την Καστοριά, τα Γρεβενά, το Αμύνταιο, την Εορδαία και την Φλώρινα καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων.

«Λουκέτο» θα μπει και τα σχολεία στο Κιλκίς και στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης. Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Παρανεστίου, Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Δράμα στην Ορεστιάδα, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Σαμοθράκη

Εκτός από τις παραπάνω περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φθιώτιδας, στις εξής δημοτικές κοινότητες: Δομοκός, Ξυνιάδα, Θεσσαλιώτιδα

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία των Ιωαννίνων,  όπου η θερμοκρασία θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου αλλά και για ορισμένα σχολεία στο νομό Λάρισας, στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά στα σχολεία της Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου Ωρωπού. Κλειστά θα μείνουν επίσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το ΚΔΑΠ. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία του δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρη). Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία του δήμου Ασπροπύργου. Αργότερα, είναι πιθανό να ανακοινωθούν και άλλα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Αττικής. 

Τηλέμαχοςκλειστά σχολεία