Ελλάδα|20.01.2021 17:52

Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε παιδιά και σύζυγο στη φωτιά

Σοφία Φασουλάκη

Για πρώτη φορά η Βαρβάρα Φύτρου, η γυναίκα που χτυπήθηκε από τον θάνατο όσο κανένας άλλος, χάνοντας στη φωτιά στο Μάτι τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της, κατέθεσε στις 20 Ιανουαρίου ενώπιον του ανακριτή. Η Βαρβάρα Φύτρου έχει καταγγείλει με μηνύσεις της σωρεία παραλείψεων και αβλεψιών των Αρχών, ζητώντας την τιμωρία των εμπλεκομένων σε βαθμό κακουργήματος. Αμέσως μετά την κατάθεση της είπε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιων οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει.

Δημοσιογράφος: Τι καταθέσατε;

Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγό μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να σβήσουν. Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση.

Ο δικηγόρος της Βασίλειος Καπερνάρος σημείωσε με νόημα για την εισαγγελική αρχή: «Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η Εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κυρίας Μπεκατώρου.

Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του ΑΠ τον καλούμε με την αίτηση μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας γιατί στο κάτω κάτω η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Ο κ. Ανακριτής εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση».

φωτιάΜάτιΒασίλης Καπερνάροςχήρα Φύτρου