Ελλάδα|22.01.2021 19:27

Ο λόφος Στρέφη αλλάζει ριζικά όψη - Η επένδυση που τον κάνει πάλι τόπο αναψυχής και ψυχαγωγίας

Newsroom

Ο λόφος του Στρέφη, στην καρδιά των Εξαρχείων, που στο μυαλό των περισσότερων κατοίκων της πόλης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον καθαρό αέρα, το πράσινο, την ψυχαγωγία και τις βόλτες, αναδεικνύεται εκ νέου με απώτερο σκοπό να γίνει ένα από τα πιο όμορφα σημεία που αναζωογονούν την πρωτεύουσα και την τροφοδοτούν με οξυγόνο. 

Ο λοφίσκος του κέντρου έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Αθηναίων, ενώ ανέκαθεν θεωρούνταν ένα από τα ιδανικότερα σημεία προορισμού για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά και οικογένειες, τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, το σημείο παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.

Μια συνεργασία για ένα όμορφο αποτέλεσμα

Έχοντας στόχο την ανάπλαση του λόφου, ο Δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δίνει τα χέρια με την «PRODEA Investments» και μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της πλατείας Ομονοίας, τη δημιουργία πάρκων στις γειτονιές της Αθήνας, σε δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, στην ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και σε πολλά άλλα έργα, που θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να αποδοθούν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, επενδύουν στην ανάδειξη του προορισμού.

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» είναι αυτό που έως σήμερα, έχει δώσει τη δυνατότητα στην Αθήνα, να αξιοποιήσει, να αναβαθμίσει και να δημιουργήσει χώρους που έχει ανάγκη η πόλη, επιτρέποντας στον δήμο, να θέτει τα δεδομένα, να σχεδιάζει και να ελέγχει τις παρεμβάσεις, να μειώνει το κόστος τους και παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία με όλους εκείνους που συμμετέχουν, να αποδίδει άμεσα στην πόλη έργα και χώρους αξιοπρεπείς και αναβαθμισμένους.

Η «PRODEA Investments» πραγματοποιεί μια σημαντική δωρεά, που περιλαμβάνει το απαραίτητο πλέγμα μελετών και παρεμβάσεων, τις οποίες θα εποπτεύει και θα συντονίζει ο Δήμος των Αθηναίων, ορίζοντας το πλαίσιο των ενεργειών, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», δίνει πλέον τη δυνατότητα να αναδειχθεί η κορυφογραμμή του λόφου, να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, να επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και να γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή.

(Copyright: Δήμος Αθηναίων, η νέα μορφή του λόφου στην καρδιά της Αθήνας)

Ο λόφος Στρέφη δίνει πνοή ζωής

Ο λόφος των Εξαρχείων αφήνει πίσω την εγκατάλειψη και μπαίνει σε νέα τροχιά, αλλάζοντας όψη και προσφέροντας πάλι την ευκαιρία για περίπατο, αθλητισμό και αναψυχή. 

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά από παρεμβάσεις που επαναφέρουν την αίγλη του και δίνουν ζωή στον λόφο του Στρέφη. Για ακόμη μία φορά, το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» που γίνεται πραγματικότητα με τη συμμετοχή φορέων, ιδρυμάτων, ιδιωτών, κατοίκων, γίνεται το εργαλείο υλοποίησης αυτής της ριζικής ανάπλασης του λόφου.

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών για την εκπόνηση της μελέτης, μέσω της οποίας θα αναπτυχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές του έργου. Θα ακολουθήσει η διαβούλευση της δημοτικής κοινότητας για το σχέδιο, ενώ το τελικό «πράσινο φως» για την έναρξη των παρεμβάσεων στο Λόφο θα δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

(Copyright: Δήμος Αθηναίων, ο προορισμός θα προσελκύσει ανθρώπους όλων των ηλικιών)

«Ο λόφος Στρέφη θα γίνει αυτό που πάντα ήταν»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην επένδυση, τονίζει τον στόχο του Δήμου αλλά και της εταιρείας, να αναβαθμιστεί ολόκληρος ο λόφος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες με την ενίσχυση και την αποκατάσταση των στοιχείων του, δηλαδή με περισσότερο πράσινο αλλά και σύγχρονο, ασφαλή εξοπλισμό. Το έργο έχει προδιαγραφές που σέβονται το περιβάλλον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χαρακτήρα και την ιστορία της γειτονιάς και στοχεύει στην περαιτέρω διασύνδεσή της με αυτό τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.

«Αυτός ο λόφος, μπορεί και θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα. Μία διέξοδος από την πόλη μέσα στην πόλη. Είναι από αυτές τις παρεμβάσεις που φέρνουν στην επιφάνεια την μαγεία που προσφέρουν γωνιές της Αθήνας όπως αυτή. Και αυτό που κάνουμε εδώ, είναι να συνεχίζουμε την προσπάθεια, όπως κάναμε με την πλατεία της Ομόνοιας, όπως κάνουμε με την πλατεία Θεάτρου, τον Λυκαβηττό αλλά και με όλα τα "ξεχασμένα" σημεία της πόλης, να τα επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή της πόλης. Και είναι πολύ αισιόδοξο ότι όλο αυτό το επιτυγχάνουμε με την συνεργασία  με μια κορυφαία εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, την "PRODEA Investments", στο πλαίσιο του "Υιοθέτησε την πόλη σου". Ένα πρόγραμμα που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε, να κάνουμε έργα βάσει των αναγκών της Αθήνας αλλά με τη συνεργασία όλων εκείνων που μπορούν να προσφέρουν σε αυτή», λέει ο Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστώντας θερμά την «PRODEA Investments».

(Copyright: Δήμος Αθηναίων, τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων και της PRODEA Investments)

Ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αριστοτέλης Καρυτινός, επισημαίνει σχετικά με το έργο: «Για την PRODEA Investments, η αστική ανάπλαση, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη αποτελούν μέρος του εταιρικού μας DNA. Γι’ αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Υιοθέτησε την πόλη σου", ώστε να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας υπερτοπικού χαρακτήρα σύγχρονος, ασφαλής, και προσιτός χώρος, πρασίνου και άθλησης, αλλά πραγματικά ένας πόλος έλξης και αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες, όπως αρμόζει στην πόλη που θέλουμε.  

Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που, με τη συμβολή μας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα περνά σε στάδιο υλοποίησης. Για την PRODEA, δεν είναι απλώς μια δωρεά, στο πλαίσιο του προγράμματός μας "Δομές Ευθύνης", αλλά μια στρατηγική σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης για την Αθήνα». 

(Copyright: Δήμος Αθηναίων, το έργο που έχει προδιαγραφές για το σεβασμό προς το περιβάλλον)
δήμος ΑθηναίωνΚώστας ΜπακογιάννηςΕξάρχειαProdea Investmensts