Ελλάδα|22.01.2021 22:01

Επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας - Πρόστιμα και συλλήψεις

Γιάννης Ζιάκας

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (21/1) σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Φωκίωνος Νέγρη, Δροσοπούλου, Γκράβα, είναι ορισμένες από τις περιοχές μακριά από τις κεντρικές λεωφόρους που υπάρχουν τα σταθερά μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ταλαιπωρούνται τόσο από την εγκληματικότητα όσο και από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Εκτακτες περιπολίες «σάρωσαν» τις περιοχές αυτές. Οδηγός, τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, αλλά και η μάχη κατά της εγκληματικότητας στις ταλαιπωρημένες περιοχές του αστικού ιστού της πρωτεύουσας. Οι περαστικοί – μετά από υπόδειξη των αστυνομικών – έπρεπε να επιδείξουν το SMS που είχαν αποστείλει στο 13033, ενώ βεβαιώνονταν παραβάσεις σε όσους δεν φορούσαν μάσκες. Οπου κρινόταν αναγκαίο, γινόταν και σωματικός έλεγχος για ύποπτα αντικείμενα, ενώ κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 2 προσαγωγές.

Η εικόνα που είχαν οι Αρχές ήταν ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα, χωρίς να λείπουν ωστόσο  οι εξαιρέσεις. Βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας ή για κίνηση χωρίς την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Μάχη» στα στενά του κέντρου

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Έλληνες, γνωστούς στις Αρχές, για εκβιασμούς. Να σημειωθεί, πως δεν είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια τυχαίων ελέγχων για τα μέτρα για τον κορονοϊό, η ΕΛ.ΑΣ. οδηγείται στη σύλληψη ατόμων που καταζητούνται για άλλα αδικήματα.

συλλήψειςαστυνομική επιχείρησηαστυνομία