Ελλάδα|07.01.2019 17:41

Κρήτη: Ζωντανεύει στα δικαστήρια η πατροκτονία που συγκλόνισε

Newsroom

Στις 19 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 61χρονου συνταξιούχου από τη Φορτέτσα, ο οποίος βρήκε θάνατο το 2018 από τα χέρια του γιου του έπειτα από καυγά, τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Ο 35χρονος γιος, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης, φέρεται να είχε πιει αρκετά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα του αλκοτέστ.

Λίγο πριν γίνει η δολοφονία, πατέρας και γιος έπιναν και έτρωγαν παρέα λόγω εορτών. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε στο σπίτι του συνταξιούχου στη Φορτέτσα. Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Ο 61χρονος έπεσε στο έδαφος. Ο γιος από την άλλη, σε κατάσταση μέθης, έβγαλε τα ρούχα του και αποκοιμήθηκε. Φέρεται να συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός την επόμενη ημέρα, όταν τον ξύπνησε συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο είχε ήδη εντοπίσει το άψυχο σώμα του συνταξιούχου.

Σύμφωνα με το patris, από την πρώτη στιγμή η υπεράσπιση του 35χρονου έκανε λόγο για «ατύχημα μεταξύ δύο μεθυσμένων ανθρώπων».  Λίγο μετά την απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας για την προφυλάκιση του νεαρού, ο συνήγορός του, Κώστας Πατρικαλάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η οικογενειακή τραγωδία της Φορτέτσας δεν εκτυλίχθηκε όπως έχει παρουσιαστεί.

Υπογράμμισε ότι ο 35χρονος δεν είχε δόλο να σκοτώσει τον πατέρα του, με τον οποίο επέλεξε να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως περιέγραψε, ήταν χαρούμενος, είχε φτιάξει μεζεδάκια για να πιουν τη ρακή τους και στη συνέχεια πήγαν και σε καφενείο για να συνεχίσουν τη βραδιά τους.

Ο 35χρονος, μέρες μετά το τραγικό συμβάν, έδειχνε να έχει κενά μνήμης για το πώς ακριβώς εκτυλίχθηκαν τα περιστατικά, καθώς ήταν «σκνίπα». Από την πρώτη στιγμή, πάντως, ανέφερε ότι έκανε στον πατέρα του κάτι σαν κεφαλοκλείδωμα μέχρι που εκείνος έχασε τις αισθήσεις του. Συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός, αφού τον ξύπνησε η θεία του και αντίκρισε το άψυχο σώμα του. Αν και σε κατάσταση σύγχυσης, ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να δικαιολογηθεί. «Και να ζητήσω συγγνώμη, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Κατά την υπεράσπιση, το σπίτι ήταν αναστατωμένο και όλα τα ευρήματα μαρτυρούν ότι πράγματι έγινε συμπλοκή. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο 35χρονος έφερε εκδορές στο σώμα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, γι’ αυτό και υποβλήθηκε αίτημα να γίνει συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση.

Ηράκλειοδολοφονία