Ελλάδα|26.01.2021 20:20

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

Newsroom

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας ενώ σε αρκετά σημεία της Νίκαιας έχει πέσει το ρεύμα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Σημαντικές βροχές σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας έως το απόγευμα της Τρίτης, 26 Ιανουαρίου, ενώ καταιγίδες είχαμε και στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

O καιρός

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης είναι οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου αρχικά της Βόρειας Ελλάδας (ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Θράκης, κυρίως στον Έβρο), οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των δέκα έως 12 βαθμών μέσα σε μόνο οκτώ έως 12 ώρες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, απόψε αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, αλλά και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου. Υπάρχει επίσης πιθανότητα για περιοδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο.

Αττικήκαιρόςκακοκαιρίακαταιγίδεςβροχές