Ελλάδα|27.01.2021 16:12

Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε οικισμούς - Χιονοκαταιγίδα στη Ροδόπη

Newsroom

Χιονοκαταιγίδα χτύπησε την νύχτα την Ροδόπη, ρίχνοντας βροχή και χιόνι μαζί, με την κακοκαιρία να χτυπά για ακόμη μια φορά την Θράκη. Σε άλλους οικισμούς του Νομού, οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πέντε οικισμοί λόγω πλημμυρών. Πρόκειται για την περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών όπου ο κύριος όγκος του νερού έπεσε στους οικισμούς Βάκου, Ισάλου, Αμαράντων, Παμφόρου και Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις εξής ιρλανδικές διαβάσεις του νόμου: Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, Μεσοχωρίου, Λοφαρίου, Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης, Μωσαϊκού, Γρατινής, Σκαλώματος, Αρριανών, Ηφαίστου.

Προβλήματα κυκλοφορίας καταγράφονται και στην Παραεγνατία Οδό που σε μερικά σημεία έχει πλημμυρίσει.

Στην πόλη της Κομοτηνής εμφανίστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην δυτική είσοδο της πόλης, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στους δρόμους Παγουρίων – Ν. Σιδηροχωρίου, Πόρπης – Μέσης καθώς και Κομοτηνής – Ξυλαγανής.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει το κεντρικό και βόρειο κομμάτι του Νομού, με περιοχές όπως ο Πεντάλοφος, το Ορμένιο, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τα Αμπελάκια να έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Εβρο είχε προειδοποιήσει η Περιφέρεια, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στην περιοχή.

κακοκαιρίαΈβροςπλημμύρεςΡοδόπη