Ελλάδα|08.01.2019 07:07

Στα λευκά η Αττική (vid)

Newsroom

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα Βόρεια προάστια, καθώς η επέλαση του «Τηλέμαχου» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στα στενά και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχει δημιουργηθεί στρώμα χιονιού, ενώ η χιονόπτωση ολοένα και αυξάνεται, με την κορύφωσή της να προβλέπεται μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης.

Το πέρασμα του «Τηλέμαχου» θα είναι σύντομο, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του θα είναι πολύ έντονα και σε αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα, σε σχέση με τη «Σοφία», την παγωμένη καταιγίδα που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα τη χώρα.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα θα βρεθούν κυρίως οι κάτοικοι στις παρυφές της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού, ενώ οι θερμοκρασίες το πρωί θα είναι υπό το μηδέν.

Στο μεταξύ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας. Παραμένει κλειστή από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στη Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η Τροχαία συνιστά προσοχή σε όσους κινούνται, κυρίως στα Βόρεια προάστια, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απαραίτητο και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι λόγω παγετού.

T

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Σε  45 από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι στιγμής ληφθεί η απόφαση να μείνουν σήμερα Τρίτη κλειστά τα σχολεία, ενώ σε μια σειρά άλλων δήμων -πέριξ του κεντρικού τομέα του Περιφέρειας- γίνονται συζητήσεις μεταξύ διευθυντών σχολείων και τοπικών αρχών, προκειμένου να αποφασισθεί εάν τελικά θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας. Για παράδειγμα, ο δήμος Αθηναίων ενημέρωσε την περιφέρεια Αττικής ότι θα εξετάσει κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε ποια σχολεία αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους.

Ο παραπάνω αριθμός, λοιπόν, των κλειστών σχολείων ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε συνάρτηση με τα καιρικά φαινόμενα.

Έτσι, σίγουρα, στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού.

Στον Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στον Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στον Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

T

Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Κλειστά θα μείνουν και τα Αρσάκεια σχολεία Ψυχικού.

Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.

Στην Αττική για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία, από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

κλειστοί δρόμοιΑττικήκλειστά σχολεία