Ελλάδα|29.01.2021 12:39

Παρίσταναν τους υπάλληλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Γιάννης Ζιάκας

Έρευνα εξαπολύει η ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων τα οποία προσποιούνταν τους υπάλληλους της ΔΕΗ και έκλεβαν χρήματα ηλικιωμένων, αφού πρώτα έμπαιναν στα σπίτια τους. Μάλιστα, όλες οι κλοπές έγιναν μέσα σε διάστημα 2,5 ωρών. Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του κέντρου και κυρίως τους ηλικιωμένους, που φοβούνται μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Η διαδοχή τεσσάρων περιπτώσεων σε κοντινές αποστάσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα αφήνει υπόνοιες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως την ευθύνη για τις κλοπές φέρει μια συμμορία που είναι πιθανό να διαιρείται και σε υποομάδες κατά τη διάρκεια της δράσης της. Tο μεσημέρι της Πέμπτης, τέσσερις άνθρωποι έπεσαν, σχεδόν ταυτόχρονα, θύματα των αγνώστων «υπαλλήλων της ΔΕΗ».

Τα χτυπήματα

  • 11.30: Άγνωστος χτυπάει το κουδούνι ενός 85χρονου στην Ομόνοια και ισχυρίζεται πως είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Καταφέρνει να πείσει τον ηλικιωμένο, ανεβαίνει στον 3ο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα και καταφέρνει να αφαιρέσει χρηματικό ποσό.
  • 13.20: Τρεις γνωστοι, και αυτοί προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα από το διαμέρισμα μίας γυναίκας στη Κυψέλη.
  • 13.25: Άγιος Παντελεήμονας. Σχεδόν ταυτόχρονα με το χτύπημα της Κυψέλης, ένας άγνωστος καταφέρνει να μπει στο διαμέρισμα άλλης μίας γυναίκας και να πάρει χρήματα. Και σε αυτή τη περίπτωση, ο δράστης ισχυρίστηκε πως είναι υπάλληλος της ΔΕΗ.
  • 13.40: Λίγη ώρα αργότερα, δύο άγνωστοι εξαπατούν με τον ίδιο τρόπο έναν 83χρονο στη Καλλιθέα. Καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματικό ποσό από το διαμέρισμα 4ου ορόφου στο οποίο διαμένει ο ηλικιωμένος.

Οι περιπτώσεις κλοπών τέτοιου είδους έχουν προβληματίσει τις Αρχές, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει να σχηματίζονται δικογραφίες.

κλοπέςΕΛ.ΑΣηλικιωμένοιΔΕΗσυμμορία