Ελλάδα|29.01.2021 12:52

Σχολεία - Μακρή: Με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια στην Αττική εάν μπει στο κόκκινο

Newsroom

«Πολιτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσει δια ζώσης η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκειαδιευκρινίζοντας ωστόσο ότι στις κόκκινες περιοχές τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. «Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ισχύσει ό,τι ισχύει με τις άλλες περιοχές» δήλωσε η υφυπουργός.

Η κυρία Μακρή υπογράμμισε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει απορρίψει το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, καθώς όπως εξήγησε είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Η ίδια είπε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές της Γ Λυκείου μπορούν να κάνουν τεστ κορονοϊού. Για μαθητές όμως πρέπει να είναι παρόντες οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους ή να έχουν έγγραφη έγκριση. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δημοτικών, η Ζέττα Μακρή είπε ότι έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού μόνο το 0,3% των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

άνοιγμα σχολείωνΛύκειασχολείαΚορονοϊόςΖέτα ΜακρήΓυμνάσια