Ελλάδα|29.01.2021 15:40

Φωτιά στο Μάτι: Νέο «όχι» στο αίτημα του ανακριτή για αναβάθμιση της κατηγορίας

Σοφία Φασουλάκη

Ένα ακόμα «όχι» είπε η Εισαγγελία Πρωτοδικών στο αίτημα του ανακριτή Μαρνέρη για αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος των υπευθύνων της Πυροσβεστικής για τους χειρισμούς τους στη φονική φωτιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2019. Αυτή τη φορά το αίτημα χρεώθηκε σε άλλον εισαγγελέα, ο οποίος εξέφρασε την ίδια άποψη με τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που μελέτησε το νέο ανακριτικό αίτημα Γιώργος Νούλης, κατέληξε σε απόρριψη του αιτήματος, καθώς έκρινε ότι δεν είχαν προκύψει νεότερα στοιχεία για τη θεμελίωση του, όπως άλλωστε είχαν κρίνει και προηγουμένως άλλοι δύο συνάδελφοί του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, κρίθηκε ότι δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Aπαντώντας σε αυτή την νομική... βεντέτα που έχει προκύψει εδώ και αρκετούς μήνες, εισαγγελικές πηγές τόνιζαν, αν υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, η Εισαγγελία θα είχε προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων.

φωτιά στο ΜάτιφωτιάεισαγγελέαςπυροσβεστικήMάτι