Ελλάδα|29.01.2021 16:32

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα δύο σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι

Newsroom

Η Αττική είναι στο «κόκκινο» λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και με τα μέτρα να «κλειδώνουν» για σχολεία και λιανεμπόριο, το ερώτημα που απασχολεί άπαντες είναι τι θα γίνει τελικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Με δεδομένο ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές ισχύει από τις 18:00 έως τις 05:00, αυτό θα υπέθετε κανείς ότι θα ίσχυε και για την Αττική, για την οποία οι λοιμωξιολόγοι έχουν ζητήσει να μπει στο «κόκκινο»

Αυτό δήλωσε και το πρωί στο OPEN TV ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας. Ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανότατα να ισχύσει στην Αττική από τις 18:00. Ομως, αργότερα μέσα στη μέρα, τόσο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελία Πελώνη, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς στην Αττική ίσως θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πονοκέφαλο. «Παρεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται. Θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Αν η Αττική μπει στο “κόκκινο” θα εξεταστεί ποιοι θα είναι οι κανόνες που θα εφαρμοστούν. Η Αττική, και λόγω μεγέθους και κλίμακας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως να μην μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού, τα οποία θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα», είπε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας μετά από σχετική ερώτηση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 θα μπορούσε να προκαλέσει χειρότερη συμφόρηση.

Προς το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύσει πιο αργά από τις 6 το απόγευμα «έδειξε» το πρωί της Παρασκευής και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δηλώνοντας στο MEGA ότι «ίσως είναι προτιμότερο να έχουμε μεγαλύτερο ωράριο για να κατανέμεται ο κόσμος αλλά θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές - αν υπάρξουν - στο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά.

ΚορονοϊόςΑττικήκρούσματαlockdownαπαγόρευση κυκλοφορίας