Ελλάδα|08.01.2019 10:41

«Θάφτηκε» στο χιόνι η Κρήτη - Πού εντοπίζονται προβλήματα στη κυκλοφορία (pics)

Newsroom

Πολλά είναι τα προβλήματα στην Κρήτη από το πέρασμα του «Τηλέμαχου» με τα χιόνια να έχουν καλύψει τόσο ορεινές όσο και πεδινές περιοχές, ενώ παράλληλα εντοπίζονται πολλά προβλήματα  στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Χανίων – Κισάμου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και ειδικότερα από τον κόμβο Γαλατά (5,6 χλμ) έως τον κόμβο Πλατανιά (12,3 χλμ ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα λόγω της εκτεταμένης κατολίσθησης και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Προβλήματα από τη χιονόστρωση και τον παγετό έχουν προκληθεί στον δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά, τμήμα του οποίου κοντά στον Μουλιανό Πόρο παραμένει κλειστό. Κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Νεάπολη – Οροπέδιο Λασιθίου, καθώς και επαρχιακοί άξονες που οδηγούν στην πόλη του Αρκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η κίνηση των οχημάτων από το Κράσι μέχρι το Οροπέδιο, όπου το χιόνι έχει ήδη ξεπεράσει τους 30 πόντους γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, σημειωτόν κινούνται τα οχήματα στον δρόμο του Φόδελε προς τις Σίσσες λόγω του παγετού που έχει μετατρέψει το οδόστρωμα σε … πίστα πατινάζ.

Πυκνή χιονόπτωση και προβλήματα 

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινή νύχτας σε πολλές περιοχές της Κρήτης, 

Η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση, κατέβαλαν προσπάθειες ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ όλες οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Στο Ηράκλειο, όλη τη νύχτα σημειωνόταν έντονες βροχοπτώσεις και κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις, ωστόσο τα ξημερώματα σημειώθηκαν ελαφρές χιονοπτώσεις σε προάστια, όπως η Σύλαμος.

Ο χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές, στα δυτικά ως επί το πλείστον του Ηρακλείου και κυρίως σε περιοχές κοντά στον Γιόφυρο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 9 χθες το βράδυ και επεκτάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν για την αποκατάσταση των βλαβών.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που επικρατούσε και στην πόλη του Ρεθύμνου όπου σημειώνονταν κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις.

Λευκό τοπίο σε Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου και Ομαλό

Πυκνή χιονόπτωση έχει σημειωθεί από χθες στις ορεινές περιοχές του νησιού. Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου, Ομαλός και Βιάννος έχουν ντυθεί στα «λευκά» με τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην αποκλειστούν τα χωριά.

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει το οδικό δίκτυο Σπήλι – Γερακάρι στο Ρέθυμνο, ενώ χιονόστρωση έχει σημειωθεί στα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου και στο Αμάρι.

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr,  @Βασιλης Σμπωκος, ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ @Nichas Anastasios

χιόνιαΚρήτηκαιρόςκακοκαιρίαΤηλέμαχος