Ελλάδα|01.02.2021 12:02

Εβρος: Πλημύρισαν σπίτια, έκλεισαν σχολεία - Συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πολλά προβλήματα πλημμυρών έχει προκαλέσει στο νότιο Εβρο, στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε γύρω στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας και αυτήν τη στιγμή συνεχίζεται με πολύ δύναμη. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα ακόμα και στις παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης, με τα εντονότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις περιοχές του αεροδρομίου, του Μαΐστρου, του Απαλού και της Άνθειας. Μάλιστα, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο Απαλού.

Κατά τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου σοβαρά προβλήματα πλημμυρών σημειώνονται και στο Δήμο Σουφλίου, κυρίως στις περιοχές της Κορνοφωλιάς και της Λυκόφης, αλλά ακόμα και στην έδρα του δήμου. Αυτήν τη στιγμή ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος προΐσταται σε σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Πέτροβιτς ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι όσο περνάει η ώρα, η βροχόπτωση γίνεται περισσότερο έντονη, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο οι έντονοι νοτιάδες 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Το παρήγορο είναι ότι ο ποταμός Έβρος δεν είναι φουσκωμένος και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο – τρεις μέρες δε διαφαίνεται κάποιος κίνδυνος να πλημμυρίσει, αφού από τη Βουλγαρία δεν έρχονται ανησυχητικά μηνύματα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις.

κακοκαιρίαπλημμύρεςΈβροςβροχές