Ελλάδα|01.02.2021 12:56

Καταστήματα: Παραμένει το 2ωρο για τα SMS στο 13033 και στα click away

Newsroom

Με νέα δεδομένα λειτουργεί το λιανεμπόριο, από σήμερα, Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, στην Αττική, μετά τον χαρακτηρισμό της ως κόκκινη περιοχή. Ένδυση, υπόδηση και βιβλιοπωλεία λειτουργούν με ραντεβού εντός καταστήματος, το υπόλοιπο λιανεμπόριο με παράδοση εκτός διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Παραπολιτικά. Παράλληλα σημείωσε ότι από την ώρα που ο καταναλωτής θα λάβει το sms από το κατάστημα έχει στην διάθεση του 2 ώρες, ενώ θα πρέπει να στείλει sms στο 13033 με τον κωδικό 2.

Εξάλου χαρακτήρισε ως «επέκταση του click away, σε click in shop», μιλώντας στον ΑΝΤ1 και υπογράμμισε ότι, «ο καταναλωτής θα πρέπει να φεύγει από το σπίτι του με το sms», τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Για την εστίαση είπε πως είναι το 40% της οικονομίας και πως η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει με μέτρα τον κλάδο. Τόνισε επίσης πως στην παρούσα φάση η εστίαση δεν χωρά στην κινητικότητα.

Σε ερώτηση εάν η επιστρεπτέα προκαταβολή θα πρέπει να γίνει επιδότηση είπε πως αν δεν επανέλθουν οι επιχειρήσεις στην κανονικότητα οι πληρωμές τους μετατίθενται χρονικά. Σημείωσε πως όταν φτάσουμε  στο τέλος της πανδημίας θα γίνει απολογισμός, θα δούμε ποιος κλάδος έχει πληγεί περισσότερο και θα λάβουν την δέουσα στήριξη.

Σε ερώτηση για το αν θα απελευθερωθούν κι άλλες δραστηριότητες, είπε πως «καλό είναι να περιμένουμε, να μη χτίζουμε προσδοκίες», υπενθυμίζοντας ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εξετάζονται κάθε Πέμπτη από την Επιτροπή, προτού ληφθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

καταστήματαlockdownμέτραΚορονοϊόςΝίκος ΠαπαθανάσηςSMS 13033