Ελλάδα|01.02.2021 21:30

Θρήνος για τον 46χρονο πυροσβέστη - Σκοτώθηκε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών

Newsroom

Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μαθητών από δημοτικό σχολείο. Την ίδια ώρα ο σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έστειλε συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του πυροσβέστη.

Ο 46χρονος Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανασύρθηκε νεκρός από συναδέλφους του, στην περιοχή του Απαλού. Ο ίδιος, επέβαινε στο όχημα που λίγη ώρα πριν είχε πέσει σε πλημμυρισμένο ρέμα. Ο πυροσβέστης ήταν πατέρας 3 παιδιών και πνίγηκε από τα ορμητικά νερά του ρέματος ενώ πήγαινε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Οπως μετέδωσε το OPEN TV, δύο οχήματα αρχικά προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν το πυροσβεστικό όχημα με σχοινιά, όταν αυτό εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο ρέμα, αλλά δεν το κατάφεραν και εγκατέλειψαν το σημείο.  Μάλιστα ο 46χρονος αρχικά είχε βγει από όχημα, όμως στη συνέχεια επιχείρησε να πάρει τα πράγματά του από μέσα. Στην προσπάθειά του να ξαναβγεί παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ρέματος.

Συγκεκριμένα το κανάλι τον παρέσυρε 350 μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα ο άντρας να εντοπιστεί νεκρός στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος». Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση από τις Αρχές.  

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του πυροσβέστη

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πυροσβέστη εν ώρα καθήκοντος εξέφρασε με μήνυμά του στο Τwitter o Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς του.

T

​Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε συγκλονισμένος, προσθέτοντας για τον άτυχο πυροσβέστη:

T

Συλλυπητήρια μηνύματα ανήρτησαν μεταξύ άλλων και ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Φώφη Γεννηματά, ο Χρήστος Ταραντίλης.

T

Αλεξανδρούπολησχολείοπνιγμόςπυροσβέστηςνεκρός