Ελλάδα|08.01.2019 12:48

Ρουβίκωνας προς ΕΛ.ΑΣ.: «Πιάνετε άσχετους»

Newsroom

Με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ζητάει από τις Αρχές να «σταματήστε επιτέλους να ταλαιπωρείτε άσχετους ρε (για τις συλλήψεις μετά την παρέμβαση στην πρεσβεία των ΗΠΑ)...

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση αναφέρονταν τα εξής: «ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες μας είναι παντελώς άγνωστοι και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον τους για πράξεις που κάναμε εμείς».

Εξάλλου, νέα µέλη του «Ρουβίκωνα» εκτιµάται πως είναι οι δύο συλληφθέντες για τη χθεσινή επίθεση µε µπογιές µε στόχο την αµερικανική πρεσβεία.

Οι αστυνοµικοί της Κρατικής Ασφάλειας φέρονται να έχουν οδηγηθεί σε αυτό το συµπέρασµα, καθώς οι δύο νεαροί είχαν καθαρό ποινικό µητρώο και δεν είχαν προσαχθεί ποτέ ξανά στη συγκεκριµένη Υπηρεσία.

Αστυνοµικοί τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε µοτοσικλέτα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, λίγα λεπτά µετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οταν τους έκαναν σήµα για να σταµατήσουν, εκείνοι προσπάθησαν να ξεφύγουν και αντιστάθηκαν.

Οπως διαπιστώθηκε, κανείς από τους δύο δεν διέθετε δίπλωµα οδήγησης. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασµό στο Twitter, ο Αµερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Αστυνοµία για τα άµεσα αντανακλαστικά της.

Τον περασµένο Σεπτέµβριο στόχος είχε γίνει και ο ίδιος, όταν µέλη του «Ρουβίκωνα» πλησίασαν µε µοτοσικλέτες το σπίτι του, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

αμερικανική πρεσβείαΕΛΑΣΡουβίκωνας