Ελλάδα|04.02.2021 17:02

Μετρό - Κορονοϊός: Άλλο ένα κρούσμα έδειξαν οι έλεγχοι

Μαρία Λιλιοπούλου

Ελεγχόμενη φαίνεται ότι είναι η διασπορά του κορονοιού στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), καθώς μετά τα 10 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά το πρώτο 24ωρο των ελέγχων αυξάνοντας την ανησυχία εργαζομένων και επιβατικού κοινού, στα μοριακά τεστ που ακολούθησαν βρέθηκε μόνο ένας ακόμα εργαζόμενος θετικός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την εταιρία, στους 302 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, βρέθηκε μόνο ένα θετικό δείγμα. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μάλιστα βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες εκτός εργασίας (έκανε τα ρεπό του) και όλοι όσοι εργάζονται στον ίδιο χώρο με αυτόν ελέγχθηκαν και ήταν αρνητικοί.

Από τη ΣΤΑΣΥ ήταν προγραμματισμένοι για τη χθεσινή ημέρα περίπου 400 έλεγχοι, αλλά, όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρίας, τελικά διενεργήθηκαν οι 302 καθώς ορισμένοι δεν προσήλθαν.

Τα μοριακά τεστ συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη τόσο στους εργαζομένους στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και το τραμ όσο και στο κεντρικό κτίριο της διοίκησης της εταιρίας, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να συνεχιστούν και αύριο.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων στο μετρό, πάντως, έχει οδηγήσει και σε διενέξεις μεταξύ των εργαζομένων. Ετσι, μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό περί πλημμελούς τήρησης των προστατευτικών μέτρων στην εταιρία, το έτερο Σωματείο, αυτό των ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ, με επιστολή του στη διοίκηση της εταιρίας κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση του κοινού» από «συγκεκριμένους κύκλους», προσβολή των εργαζομένων και συμβολή «στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με συνέπεια όχι μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και την πρόκληση πανικού και φόβου, τόσο στους επιβάτες όσο και στους συναδέλφους μας».

Ζητούν μάλιστα από την εταιρία να εγκαλέσει όσους «διασπείρουν συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις», ενώ προειδοποιούν ότι «στην περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας καθιστούμε όχι μόνο συνυπεύθυνους αλλά και ηθικούς ηθικούς συναυτουργούς αυτών των ενεργειών και θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής».

τεστκρούσματαΣΤΑΣΥμετρόΚορονοϊός