Ελλάδα|08.01.2019 15:06

Καιρός: Τι ισχύει για τους δρόμους της Αττικής - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Ευλαμπία Ρέβη

Σχεδόν πλήρως έχει αποκατασταθεί, η κίνηση στους δρόμους της Αττικής. Τα μόνα σημεία όπου αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας είναι επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, το οποίο επίσης δεν λειτουργεί.

Η κίνηση έχει διακοπεί στην περιφερειακή Οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά και επί της Λεωφόρου Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος «Αβράμης» , στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, καθώς και στην περιοχή Καλοπούλα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Λόγω παγετού έχουμε εκτροπές στη Λεωφόρου Αττικού Άλσους από την οδό Έβρου και στην οδό Καρπενησιώτη από την οδό Βριλησσού στο Γαλάτσι. Τα προβλήματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν επίσης αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.

Πολλά προβλήματα παραμένουν και με την ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα. Αυτή την ώρα τα σοβαρά προβλήματα εστιάζονται σε περιοχές στον Βόρειο Τομέα της Αττικής και συγκεκριμένα στον Αγιο Στέφανο, τη Δροσιά και τον Κάλαμο. Σύμφωνα με πηγές από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν οι βλάβες.


Επίσης στην Εύβοια τα περισσότερα προβλήματα έχουν λυθεί και χωρίς ρεύμα παραμένουν τα Ψαχνά, η Ερέτρια και η περιοχή από Χαλκίδα προς Λαμψάκο. Χωρίς ρεύμα είναι, παράλληλα, περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας και της Κυπαρισσίας με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης να εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα λυθούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε όλη τη χώρα.

Δείτε εδώ πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς στην Αττική (αρχείο pdf).

Κίνηση των οχημάτων μόνο όσα φέρουν αντ/κες  αλυσίδες:

1) 6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, περιοχή Μάνδρας.

Αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων:  

1) Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών –Λαμίας από την χ/θ 67,600 ( Περιοχή Σχηματαρίου)στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (από ώρα 09.05)

2) Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του «Γηπέδου» έως την περιοχή Ανατολή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

3) 6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας  για φορτηγά άνω των 3,5  τόνων.

καιρόςΤηλέμαχοςδρόμοι