Ελλάδα|06.02.2021 15:14

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Newsroom

Με νέο μειωμένο ωράριο λειτουργούν από σήμερα, 6 Φεβρουαρίου, τα σούπερ μάρκετ στις κόκκινες περιοχές λόγω των νέων μέτρων και της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ που προκύπτει από την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές δεκάδων ατόμων έξω από τα σούπερ μάρκετ. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το thesstoday έξω από σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετοί είναι οι καταναλωτές που έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους. 

(copyright: thesstoday)

Διαβάστε ακόμηΚανονικά η παραλαβή καφέ και τα Σαββατοκύριακα για Αττική, Θεσσαλονίκη

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο για τα Σάββατα

Τα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο μειωμένο ωράριο. Ετσι, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 17:00. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινά από τις 18:00 του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου). Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ μάρκετ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)» ή να μετακινηθούν με το έντυπο - βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα  άτομο για κάθε 25 τ.μ. Τέλος, κατά τον χρόνο παραμονής στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη: Lockdown Φεβρουαρίου: Τι ισχύει σε Αττική και όλες τις περιοχές με τα νέα μέτρα

Κορονοϊόςαπαγόρευση κυκλοφορίαςSMS 13033σούπερ μάρκετ