Ελλάδα|09.02.2021 17:02

Lockdown: Σε εξέλιξη η έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για τα μέτρα στην Αττική

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα και το ολικό lockdown που συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου εισηγήθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο OPEN TV.

Σε αναβρασμό εν όψει νέων μέτρων για την Αττική τελούν ειδικοί και κυβέρνηση καθώς η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώθηκε, οδηγώντας σε έκτακτες συσκέψεις και προαναγγελία αποφάσεων εντός της ημέρας

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προανήγγειλε, ουσιαστικά, τη λήψη μέτρων στην Αττική, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών θα ληφθούν την Τρίτη

Έκδηλη η ανησυχία για τα κρούσματα – Οι 3 λόγοι για τον συναγερμό

Η ανησυχία των ειδικών εστιάζεται σε τρία στοιχεία που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες και έχουν σημάνει συναγερμό.

Αυτά τα στοιχεία είναι:

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Κικίλιας: Σκληρό lockdown στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown, πρωτίστως κι αμέσως στην Αττική.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Προς νέα σκληρά μέτρα – Τι μελετάται για σχολεία και γενικό lockdown

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε δε, ότι «την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική κρουσμάτων αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, θα χρειαστεί ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή» ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΚορονοϊόςμέτραlockdownΑττική