Ελλάδα|09.02.2021 23:22

Κλειστά σχολεία στην Αττική: Ραγδαία αύξηση της διασποράς στα παιδιά

Newsroom

Νέο σκληρότερο lockdown τίθεται σε ισχύ στην Αττική από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, έως την Κυριακή στις 28 του μήνα. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, κλειστά θα παραμείνουν μέχρι τότε τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Εξαίρεση αποτελούν τα σχολεία ειδικής αγωγής, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία.

Η απόφαση για τα κλειστά σχολεία λήφθηκε από τους ειδικούς, όταν είδαν να αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά μικρής ηλικίας. «Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί είναι ένα νέο στοιχείο, την περίοδο 24/01 - 30/01 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων με ηλικιακό εύρος 0 έως 9 ετών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η διασπορά στους ανήλικους 0 έως 17 ετών από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 8η Φεβρουαρίου, αυξήθηκε κατά 1.565%.

Διαβάστε ακόμα: Lockdown: Ολα τα νέα μέτρα ως 28 Φεβρουαρίου - Τι μένει ανοιχτό τι κλειστό στην Αττική

Πώς θα λειτουργούν τα σχολεία

Με τηλεκπαίδευση θα γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με το νέο lockdown που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, τα μαθήματα στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Νηπιαγωγεία θα γίνονται με τηλεκπαίδευση τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου. Τα Λύκεια παραμένουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, αφού οι μαθητές δεν είχαν επιστρέψει στα θρανία τους.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.grΓυμνάσια και Λύκεια θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση το πρωί και τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι. Από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης - Lockdown: Από 11 έως 28 Φεβρουαρίου τα μέτρα στην Αττική

ΚορονοϊόςlockdownΛύκειαμαθητέςδημοτικάσχολείαΓυμνάσια