Ελλάδα|10.02.2021 13:30

Θεσσαλονίκη - εστίαση: Στη νέα παραλία εστιάτορες παραδίδουν κλειδιά επιχειρήσεων

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, προσέρχονται από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης από ολόκληρο το νομό, προκειμένου να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει σε όλη τη χώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων.

Το σταντ με το κουτί που συγκεντρώνονται τα κλειδιά, έχει στηθεί σε απόσταση λίγων μέτρων από το άγαλμα, ενώ, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας της Eνωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, από ολόκληρη την περιοχή αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 500 κλειδιά επιχειρήσεων. Μαζί με την παράδοση των κλειδιών οι επιχειρηματίες υπογράφουν και τη «Δήλωση πρώην Επαγγελματία Εστίασης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά, από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 10.000 κλειδιά επιχειρήσεων του κλάδου. Την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας θα τα παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ως συμβολική κίνηση, προκειμένου να τονιστεί η τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες του χώρου μετά από σχεδόν τρεις μήνες που διατηρούν κλειστά τα καταστήματά τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Επιτροπίδη, στο νομό Θεσσαλονίκης σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις ετοιμάζεται να κλείσει, αν δεν πάρει την πέμπτη επιστρεπτέα προκαταβολή. «Η κινητοποίησή μας είναι συμβολική, προκειμένου να αναδείξουμε την τραγική κατάσταση, στην οποία πλέον έχει βρεθεί ο κλάδος. Μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι πιστεύω ότι θα συγκεντρώσουμε περίπου 500 κλειδιά επιχειρήσεων. Την ερχόμενη εβδομάδα όλα τα κλειδιά που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου», λέει ο κ. Επιτροπίδης.  

επιχειρήσειςεστίασηκέντρα διασκέδασηςΚορονοϊόςεστιατόρια