Ελλάδα|10.02.2021 13:50

Σχολεία - Αττική: Τα ωράρια τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

Newsroom

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων στην Αττική κατά τη διάρκεια του σκληρότερου lockdown που θα διαρκέσει από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή, στις 28 του μήνα. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία.  

Οπως ακριβώς συνέβαινε και το προηγούμενο διάστημα, η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται τις πρωινές ώρες για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα λειτουργούν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το lockdown του περασμένου Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Καταστήματα: Ποια μαγαζιά μένουν ανοιχτά και ποια κλείνουν - Το ωράριο στο lockdown

Παράλληλα, από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού. Το υπουργείο Παιδείας θα δώσει και πάλι οδηγίες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς χωρίς ν΄ αναμένονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Νοέμβριο. Επομένως, όπως αναμένεται ότι τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2:10 έως τις 5:20 και βέβαια η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική.

Τι ισχύει για τις απουσίες

Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά. Πάντως ιδιαίτερα όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Παιδείας θα χρειαστεί να το επανεξετάσει καθώς έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε μαθητές που δεν είχαν καλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα: Lockdown - Aττική: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο με τον κωδικό 6

ΓυμνάσιαΑττικήτηλεκπαίδευσηΛύκειασχολείαlockdownΕκπαιδευτική τηλεόρασηνέα μέτραδημοτικά