Ελλάδα|11.02.2021 13:08

Κορονοϊός - Τσολιά: Πολύ πιθανή η παράταση του lockdown

Newsroom

Άνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown και μετά τις δύο εβδομάδες, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών και της επιτροπής εμβολιασμού, Μαρία Τσολιά με τηλεοπτικές της δηλώσεις αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που θα εμποδίσει τη διασπορά του ιού και να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Δεν επιθυμούσαμε να κλείσουν τα σχολεία, όταν όμως πιέζει η επιδημιολογία τις ΜΕΘ Covid τότε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο και κολλάνε λιγότερο συχνά, σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες. Με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και ειδικά τη βρετανική υπάρχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα τόσο στους ενηλίκους όσο και στα παιδιά», ήταν τα λόγια της Τσολιά στο ΣΚΑΪ, που τόνισε επίσης πως είναι πολύ πιθανή η παράταση του lockdown.

Επίσης, η Μαρία Τσολιά εξήγησε πως «το κλείσιμο των σχολείων δε συμβάλλει ιδιαίτερα στον έλεγχο της επιδημιολογίας επειδή δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ποιο είναι ακριβώς το ποσοστό και επειδή όταν έρχεται αντιμέτωπος κανείς με σκληρούς δείκτες, όπως ο αριθμός των κλινών στις μονάδες Covid, κλείνει και το σχολείο για να γίνει το μέγιστο που μπορεί για τον περιορισμό του ιού». 

Για την άρση του lockdown, η καθηγήτρια τόνισε πως βασική προϋπόθεση είναι η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ σχετικά με τη χρήση της μάσκας, είπε ότι πρόκειται να ανανεωθούν οι οδηγίες, ωστόσο συστήνεται η χρήση δύο και τριών στρωμάτων βαμβακερό ύφασμα για τις υφασμάτινες μάσκες.

άνοιγμα σχολείωνΚορονοϊόςΜΕΘ