Ελλάδα|11.02.2021 19:56

Αιμοδοσία από τον Δήμο Αθηνών: Τι SMS στο 13033 στέλνουμε για να δώσουμε αίμα

Newsroom

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο. Η αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, και ο Δήμος γνωστοποίησε το SMS που μπορούν να στείλουν οι πολίτες για να δώσουν αίμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι «τα Δημοτικά Ιατρεία, με το εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό που διαθέτουν, διασφαλίζουν την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για ασφαλείς αιμοδοσίες, αλλά και των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό».

Επίσης, τονίζεται πως «στη βεβαίωση μετακίνησης κατά την διάρκεια των μέτρων προστασίας για την πανδημία COVID-19, οι αιμοδότες μπορούν να χρησιμοποιούν το Β1 ή διαφορετικά στέλνοντας το sms στο 13033 με τον κωδικό 1.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αντίστοιχες αιτίες μετακίνησης. Θυμίζουμε πως ο κωδικός 1, αφορά σε μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται έπειτα από σχετική επικοινωνία».

ΚορονοϊόςSMS 13033αιμοδοσία