Ελλάδα|11.02.2021 19:00

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε εξέλιξη συγκέντρωση στην Αθήνα για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Newsroom

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και σωματείων εκπαιδευτικών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, ενόψει της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Βουλή. 

Στη συγκέντρωση καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, καθώς και σωματεία εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάλεσμα απηύθυναν παράλληλα και Φοιτητικοί Σύλλογοι μαζί με μαθητές, οι οποίοι με πορεία κατευθύνθηκαν νωρίτερα από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης - Στα Πανεπιστήμια της γνώσης δεν χωρά η βία

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων, εργατικά σωμάτια και μέλη του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και μέσω της Ίωνος Δραγούμη θα καταλήξουν στο ΥΜΑΘ.

Το νομοσχέδιο  Κεραμέως αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία σήμερα, Πέμπτη 11/2, αργά το απόγευμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να έχουν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής, αλλά και επί συγκεκριμένων άρθρων. Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή ορίου φοίτησης στα ΑΕΙ (επιπλέον δύο χρόνια για τις σχολές τετραετούς φοίτησης, επιπλέον τρία χρόνια για τις σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης). Επιπλέον, θεσπίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, βάσει του μέσου όρου των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι αντιδράσεις στρέφονται, κατά κύριο λόγο, στη σύσταση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στο Πανεκπαιδευτικό - Πώς τα κατέγραψε το drone της Αστυνομίας 

Νίκη ΚεραμέωςΠαιδείασυλλαλητήριοφοιτητικό συλλαλητήριο