Ελλάδα|12.02.2021 17:45

Lockdown: Μέτρα σε Αχαϊα όπως σε Αττική - Αρνητική εισήγηση για Θεσσαλονίκη

Newsroom

Αρνητική είναι η εισήγηση τη επιτροπής των λοιμωξιολόγων για επιβολή lockdown στη Θεσσαλονικη, καθώς οι επιστήμονες του υπουργείου υγείας έκριναν ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υποχρεώνουν στην άμεση λήψη έκτακτων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασία Νίκου Χαρδαλιά για τα έκτακτα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σε Αχαΐα και Εύβοια.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ξεκίνησε να συνεδριάζει από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά την Αττική σε σκληρό lockdown μπαίνουν Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια. Ωστόσο, δεν αναμένονται πρόσθετα μέτρα για Θεσσαλονίκη και Αττική. Σημειώνεται ωστόσο, ότι ορισμένοι ειδικοί κρούουν τις τελευταίες ώρες τον κώδωνα του κινδύνου για την Θεσσαλονίκη, φοβούμενοι το ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να φτάσουν στα όριά τους, όπως τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Στα πρόθυρα του σκληρότερου lockdown είναι ολόκληρη η Αχαΐα, καθώς έως τώρα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μόνο για την Πάτρα. Τα τελευταία 24ωρα η Αχαΐα καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε 94 νέα κρούσματα. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα ανησυχεί τους ειδικούς διότι μπορεί να επηρεάσει και τα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της Αττικής.

Το Ρέθυμνο ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές, ωστόσο δεν αποκλείεται να επιβληθούν ακόμα σκληρότερα μέτρα λόγω αυξημένων κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η Κρήτη έχει καταγράψει αρκετά κρούσματα και των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά. Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, η οποία την Πέμπτη κατέγραψε 35 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Χαλκίδα έχει μπει ήδη στο σκληρότερο lockdown. 

Πληροφορίες φέρουν την Επιτροπή να επικεντρώνεται κατά τη σημερινή της συνεδρίαση σε ΑχαΐαΡέθυμνο και Εύβοια, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υποχρεώνουν στην άμεση λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο ειδικοί ήδη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πόλη, φοβούμενοι το ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να φτάσουν στα όριά τους, όπως τον προηγούμενο Νοέμβριο.

ΘεσσαλονίκηlockdownΚορονοϊός