Ελλάδα|15.02.2021 12:42

Σύλληψη δυο ατόμων που έκλεβαν καταλύτες στα Άνω Λιόσια

Γιάννης Ζιάκας

Απίστευτα ήταν τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας μετά από τη σύλληψη ενός 18χρονου και ενός 22χρονου στα άνω Λιόσια.  Οι δύο συλληφθέντες όχι μόνο πραγματοποιούσαν κλοπές σε οχήματα αλλά κατά το παρελθόν είχαν σηκώσει στην κυριολεξία 25 αυτοκίνητα για να αφαιρέσουν τους καταλύτες και στη συνέχεια να τους πουλήσουν.  Ο 18χρονος και ο 22χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, από το Σεπτέμβριο του 2020 σήκωναν με γρύλους αυτοκίνητα στη δυτική Αττική  και αφαιρούσαν είτε τον καταλύτη είτε ακόμα και ολόκληρο το σύστημα της εξάτμισης. 

Μάλιστα, σε μία περίπτωση όπου δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τον καταλύτη, πήραν ολόκληρο το αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία και εκεί με την ησυχία τους έβγαλαν το εξάρτημα από το όχημα.

Τους έπιασαν με τον καταλύτη στο χέρι

Ο χρόνος για τους δύο δράστες ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στα άνω Λιόσια για κλοπή τσάντας. Σύντομα κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι δύο δράστες και αφού τους ακινητοποίησαν τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Ακόμα και τη στιγμή της σύλληψης,  οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το αυτοκίνητο των δύο δραστών εντόπισαν μέσα στο όχημα έναν καταλύτη αυτοκινήτου.  Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σύλληψηαστυνομία