Ελλάδα|15.02.2021 16:00

Καιρός - Σποράδες: Παραμένει το μπλακ άουτ - Το απόγευμα η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

«Δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε. Λιγότερα από ένα στα πέντε νοικοκυριά μπορεί να θερμανθεί μέσα στα σπίτια του». Κραυγή απόγνωσης μέσω του ethnos.gr μεταφέρουν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά των Σποράδων, τα οποία -κυρίως η Σκιάθος- εδώ και σχεδόν μία ημέρα βρίσκονται χωρίς ρεύμα. Την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση που η βλάβη δεν είναι μεγάλη, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά πριν από τις 15:00 - 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός - Μήδεια: Χωρίς ρεύμα Αττική και Σποράδες - Προβλήματα και στην Εύβοια

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στη Μαγνησία, Βαγγέλης Μπέης, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή Λαύκος του Πηλίου, στα σημεία που περνάει το δίκτυο ηλεκτροδότησης προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και έχουν εντοπιστεί οι βλάβες. Όταν καταφέρουν να αποκτήσουν την πρόσβαση και εκτιμηθεί το μέγεθος των βλαβών, θα μπορέσει να γίνει και εκτίμηση για το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά.

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Πριν από το επόμενο δίωρο δε θα μπορέσουμε να έχουμε εικόνα, για το τι συμβαίνει. Μπορεί να έχει πέσει ένα δέντρο και να έχει προκαλέσει μία μικρής έκτασης βλάβη, μπορεί να είναι και μεγαλύτερη η ζημιά. Μέχρις στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε πρόσβαση προς την περιοχή», τονίζει στο ethnos.gr κ. Μπέης.

«Είμαστε 24 ώρες χωρίς ρεύμα - Παγώσαμε»

Για τραγική κατάσταση έκανε λόγο στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σκιάθου, Θόδωρος Τζούμας, τονίζοντας ότι το νησί βρίσκεται χωρίς ρεύμα εδώ και μία ολόκληρη μέρα, από τις 2:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, με ηλικιωμένους, με ασθενείς με κορονοϊό μέσα στα σπίτια τους. Εδώ και μία ημέρα δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε. Όλοι μας έχουμε παγώσει. Ο μόνος τρόπος θέρμανσης είναι ένα τζάκι, μία ξυλόσομπα ή μία γεννήτρια. Πόσοι όμως, έχουν στα σπίτια τους τέτοιες δυνατότητες; Λιγότερες από το 20%. Ευχαριστούμε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την προσπάθεια που κάνουν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, αλλά τώρα είναι αργά. Θα έπρεπε να είχε προνοήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να υπάρχει πρόσβαση προς τα σημεία που διέρχεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Εύχομαι να μη χρειαστεί να περάσουμε μία ακόμα νύχτα μέσα στην παγωνιά χωρίς ρεύμα. Αυτό που ζούμε, είναι αδιανόητο και απερίγραπτο», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τζούμας.

διακοπή ηλεκτροδότησηςΣποράδεςΣκιάθοςΑλόννησοςχιόνιαΣκόπελοςκακοκαιρία