Ελλάδα|09.01.2019 10:41

Θεσσαλονίκη: Η σφοδρή χιονόπτωση έκλεισε εκτάκτως τα σχολεία (pics+vid)

Τίμος Φακαλής

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τι 8 το πρωί της Τετάρτης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στο κέντρο της πόλης. 

Η πόλη ξύπνησε για τέταρτη μέρα σε συνθήκες ολικού παγετού. Ήδη, λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών και του παγωμένου εδάφους, έχει αρχίσει να το "στρώνει" ακόμη και σε δρόμους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί σταδιακά στο κέντρο και στα δυτικά της πόλης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αργά το μεσημέρι.

Υδροφόρες και αλατιέρες βγάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης προκείμενου να μην υπάρξει πρόβλημα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. 

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που ξέσπασε το πρωί στο κέντρο της πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους ενώ σε όσες περιπτώσεις δεν είναι εφικτό αυτά θα παραμείνουν στο σχολείο για φύλαξη.  Εκτός από το δήμο Θεσσαλονίκης ανέστειλαν την λειτουργία των σχολικών μονάδων οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου και δήμου Δέλτα

Η θερμοκρασία στα προάστια της Θεσσαλονίκης έχει κατρακυλήσει στους -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο βρίσκεται στο -1.

Με χαμηλές ταχύτητες  κινούνται τα αυτοκίνητα ακόμη και στην οδό Τσιμισκή ενώ πυκνή ομίχλη έχει σκεπάσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί παραμένουν και την Τετάρτη δρόμοι του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη, λόγω παγετού.

Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι δρόμοι Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, Προχώματος - Αγιονερίου και Ξηροχωρίου - Νέας Φιλαδέλφειας.

καιρόςΘεσσαλονίκηχιόνια