Ελλάδα|16.02.2021 01:29

Καιρός: Οι 3 φάσεις που χτυπά η κακοκαιρία με χιόνια στην Αττική

Newsroom

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του καιρού αλλά και στην Αττική, που αναμένεται να είναι το επόμενο «θύμα» της κακοκαιρίας Μήδεια, η οποία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι από το πρωί της Δευτέρας χιονίζει συνεχόμενα σε πολλά σημεία της Αθήνας, ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, οι επόμενες ώρες θα είναι και οι πιο κρίσιμες για την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου του OPEN TV, Kλέαρχου Μαρουσάκη

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, κατά την διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση θα συνεχιστεί, ενώ τα ξημερώματα το χιόνι αναμένεται άφθονο σε ολόκληρο τον νομό, ακόμα και στα κεντρικά της πόλης της Αθήνας. Μάλιστα, επειδή οι άνεμοι που έπνεαν τη Δευτέρα αναμένεται να υποχωρήσουν, δεν αποκλείεται να «το στρώσει» και σε περιοχές που αυτό δεν έγινε τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Video από drone - Σαρώνει η κακοκαιρία Μήδεια

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει από τις αμέσως επόμενες ώρες την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια αλλά και μεγάλα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους. Για την περιοχή της Αττικής, διακρίνονται τρεις φάσεις:

  1. Από τις αμέσως επόμενες ώρες μέχρι και αργά το βράδυ διαδοχικά κύματα χιονοπτώσεων θα επηρεάζουν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού κυρίως από την περιοχή του Αμαρουσίου και βορειότερα, αλλά και ανατολικότερα και στο κέντρο της πόλης.
  2. Προς τα ξημερώματα της Τρίτης περνάμε στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που θα χιονίζει σε ολόκληρο τον νομό Αττικής, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, κάτι που ευνοεί τη χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη γύρω στις 6 - 7 το πρωί πολλές περιοχές της πόλης θα είναι «ντυμένες» στα λευκά.
  3. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα αρχίσουν να εξασθενούν οι χιονοπτώσεις και να περιορίζονται προς τα βόρεια τμήματα του νομού, ενώ σταδιακά η κακοκαιρία Μήδεια θα εξασθενήσει. Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Σημειώνεται ότι από τις 19:00 της Δευτέρας και για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας θα παραμείνει κλειστή και για τα Ι.Χ εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχηματα. Η κατάσταση, ωστόσο,  θα αξιολογηθεί και στις 11:00 της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Οδός άνοιξε για έξι ώρες από τις 13:00 έως και τις 19:00, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας.

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς REGENCY CAZINO MONT PARNES.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επαρχιακής οδού Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πού θα έχουμε χιόνια στην Αττική και ποιες ώρες  

  • Βόρεια Προάστια (Κηφισιά, Εκάλη, Διόνυσος κ.λπ): Πυκνές χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00 με 03:00 τα ξημερώματα) έως τις 21:00 της Τρίτης. Χιόνια θα έχουμε κατά διαστήματα.
  • Κέντρο Αθήνας: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τα ξημερώματα της Τρίτης (περίπου 02:00 με 03:00) έως τις 21:00 της Τρίτης κατά διαστήματα.
  • Δυτική Αττική (Αιγάλεω, Χαΐδάρι, Πετρούπολη): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έως το πρωί της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου.
  • Ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από το βράδυ της Δευτέρας (περίπου στις 22:00 με 23:00) έως τις 21:00 της Τρίτης. 

Ο καιρός στην Εύβοια

Εύβοια (ειδικά στην Κεντρική και τη Νότια Εύβοια): Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τις 18:00 της Δευτέρας έως το βράδυ της Τρίτης. 

Ο καιρός στη Βοιωτία 

Βοιωτία: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα έχουμε και στη Βοιωτία από το απόγευμα της Δευτέρας έως το βράδυ της Τρίτης.

Ο καιρός στην Κρήτη 

Κρήτη: Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από το πρωί της Τρίτης έως και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε νησιά των Κυκλάδων ενώ ο υδράργυρος σε περιοχές όπως η Καστοριά, η Κοζάνη, το Νευροκόπι και οι Σέρρες θα δείξει ακόμη και -20 βαθμούς Κελσίου λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια. 

Διαβάστε ακόμα: Kαιρός: Νέες οδηγίες από Πολιτική Προστασία - Οι μετακινήσεις στην κακοκαιρία

χιόνιακακοκαιρίακαιρόςΑττικήΜήδεια