Ελλάδα|16.02.2021 09:09

Καιρός: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα στο ρεύμα από την κακοκαιρία Μήδεια

Newsroom

Συνεχή είναι από το βράδυ της Δευτέρας τα προβλήματα στο ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια. Οι διακοπές ρεύματος κυρίως στα δυτικά προάστια της Αττικής αλλά και στις Σποράδες έφεραν σε συναγερμό τον ΔΕΔΔΗΕ που όλη νύχτα τα συνεργεία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσπάθησαν και έλυσαν πολλές από τις βλάβες. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να το κάνουν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχαν κλήσεις για πτώσεις δέντρων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στην Αττική τα περισσότερα προβλήματα στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν στα βόρεια προάστια. Οπως ενημέρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, τα κυριότερα προβλήματα αφορούσαν τις εξής περιοχές:

Δροσιά
Εκάλη
Νέας Ιωνία
Ψυχικό
Μαρούσι
Βάρη

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην κεντρική Ελλάδα

Το πρωί της Δευτέρας κι άλλες περιοχές της Αττικής όπως ο Ωρωπός είχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας, ενώ μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στις Σποράδες όπου τα νησιά έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.

Στην Εύβοια υπάρχουν ακόμη επίσης ζητήματα με την ηλεκτροδότηση σε χωριά από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο (από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας) καθώς υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ακόμη, τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι, στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας Άγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο Άρτας, γινόταν το βράδυ προσπάθεια να επιστρέψει το ρεύμα σταδιακά.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την Αττική

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει πως σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

καιρόςκακοκαιρίαΜήδειαΑττικήδιακοπές ρεύματος