Ελλάδα|17.02.2021 15:36

Καιρός - Αττική: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Αγωνία για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Newsroom

Στον Όλυμπο, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος θα μεταβεί σήμερα στις 17.00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Όλυμπος έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική. 

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Στον Όλυμπο θα πραγματοποιηθεί νέα τεχνική σύσκεψη για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Διαβάστε επίσης: Καιρός - Αττική: Στους 70.000 οι μετρητές ρεύματος εκτός λειτουργίας - Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

22 γραμμές Μέσης Τάσης παραμένουν εκτός λειτουργίας

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν μέχρι το μεσημέρι τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης που παραμένουν εκτός λειτουργίας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Διαχειριστής. Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 νοικοκυριά σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 νοικοκυριά. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά εκ νέου την κατανόηση του κοινού.

Οι βλάβες ήταν σήμερα σημαντικά περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός 30.000 μετρητές) και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν χθες από την σφοδρή κακοκαιρία. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός - Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ θα έχει ρεύμα η Αττική - Πού δίνεται προτεραιότητα

Ισχυρός παγετός και απόψε -Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Αποχωρεί σιγά-σιγά η κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε την Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα ο καιρός να έχει μπει πια σε τροχιά βελτίωσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το υπόλοιπο της Τετάρτης αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά, ενώ από το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια. Από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, η οποία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους έξι έως οκτώ βαθμούς. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

καιρόςχιόνιακακοκαιρίακαιρός κακοκαιρία ΑττικήΠολιτική ΠροστασίαΝίκος Χαρδαλιάςβόρεια προάστια