Ελλάδα|17.02.2021 18:41

Σκιάθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Newsroom

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν το νησί και ο Δήμος Σκιάθου στις Σποράδες έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία. Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για το νησί των Σποράδων θα έχει διάρκεια 15 ημερών και η ισχύς αρχίζει από την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Έμεινε στα χαρτιά νόμος του 1979 για υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ

Η Σκιάθος είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες συνολικά, εξαιτίας της πτώσης δένδρων σε γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Νότιο Πήλιο που είχαν σαν συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού και μεγάλες ζημιές στην καθημερινότητα των κατοίκων εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια».

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Στον Όλυμπο, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιείται νέα τεχνική σύσκεψη για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόντες στη σύσκεψη είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Διαβάστε επίσης: ΕΜΥ για καιρό: Από τις πλέον έντονες χιονοπτώσεις τα τελευταία 40 χρόνια στην Αττική

διακοπές ρεύματοςκαιρόςέκτακτη ανάγκηΣποράδεςκακοκαιρίαΣκιάθος