Ελλάδα|18.02.2021 18:48

Kορονοϊός: Τέλος το πράσινο χρώμα για την Ελλάδα στον χάρτη του ECDC - Οι περιοχές στο κόκκινο

Newsroom

Eπιδεινώθηκε η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, όπως φαίνεται από τους αναθεωρημένους έγχρωμους χάρτες που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τη διασπορά του κορονοϊού στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους οποίους έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Διαβάστε επίσης: Καθηγητές ΑΠΘ: Πώς ο Νοέμβριος των κρουσμάτων έφερε ανοσία στη Θεσσαλονίκη

Οπως φαίνεται και από τις εικόνες για το διάστημα 11-18 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα έπειτα από καιρό δεν έχει καθόλου πράσινο χρώμα στον χάρτη της. Εκτός από την Αττική, στο βαθύ κόκκινο έχει «βυθιστεί» ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια αλλά και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου. Αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Τι ισχύει για τον δείκτη θετικότητας 

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας ολόκληρη παραμένει στο πράσινο ενώ την ίδια ώρα το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται στο κίτρινο. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας, ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, δηλαδή κάτω του ορίου συναγερμού του 4% ενώ στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερος από 4.

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο πορτοκαλί. Η Ηπειρος και η Θράκη μόνο βρίσκονται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Βατικανό σε εργαζόμενους: Κάντε το εμβόλιο για να μην απολυθείτε

ΚορονοϊόςΑττικήκρούσματαECDC