Ελλάδα|19.02.2021 23:12

Κρήτη: Μάθημα με ξυλόσομπα παρά το κρύο σε Δημοτικό σχολείο

Newsroom

Συνθήκες σχολικής τάξης του 1960 επικρατούν στο Δημοτικό Σχολείο Κρότου, του Δήμου Γόρτυνας στη Κρήτη, καθώς, τα 10 συνολικά παιδιά του χωριού, από την Α' μέχρι και την Στ' τάξη, κάνουν μάθημα το χειμώνα, με μία ξυλόσομπα στην αίθουσα του σχολείου ακόμα και τις ημέρες με πολύ κρύο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ekriti.gr, πρόκειται ίσως για το μοναδικό σχολείο στην Κρήτη όπου τα παιδιά ζεσταίνονται με χρήση σόμπας, ενώ πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος της περιοχής έκανε δωρεά καυσόξυλων στο σχολείο.

Ο μοναδικός δάσκαλος του σχολείου Γιώργος Παπαδάκης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη με αγάπη για το λειτούργημά του και ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι το μάθημα και η μετάδοση γνώσεων και αξιών στα μικρά παιδιά. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».  

Στην εκπομπή μίλησαν και παλιοί μαθητές του σχολείου, που συγκινημένοι κατέθεσαν την δική τους εμπειρία, υπογραμμίζοντας την αγάπη των δασκάλων για τη δουλειά τους. Σημειώνεται ότι το σχολείο μπήκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αναμένεται εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισής του.

Κρήτησχολείο