Ελλάδα|20.02.2021 18:33

«Κουμπώνουν» με μαρτυρίες τη σύλληψη γνωστού σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση

Σοφία Φασουλάκη

Σε έναν δύσκολο αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να φθάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για όσα καταλογίζονται στον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό προτού κάνει την επόμενη κίνηση της.

Με άκρα μυστικότητα καλεί μάρτυρες, παίρνει καταθέσεις και προσπαθεί να «κουμπώσει» τα κομμάτια των καταγγελιών με στοιχεία που θα την οδηγήσουν σε ένα σίγουρο μονοπάτι, είτε για την άσκηση ποινικής δίωξης είτε για την λήψη άλλων μέτρων, όπως την έκδοση εντάλματος σύλληψης. 

Διαβάστε ακόμα: Καταγγελίες που ήρθαν στο φως και προκαλούν τρόμο - Ηθοποιοί ζητούν δικαιοσύνη

Η μήνυση κατά του σκηνοθέτη

Η μήνυση που υποβλήθηκε χθες και  έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς και όσα περιγράφονται σε αυτήν από έναν 25χρονο σήμερα άνδρα, δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή αλλά φαίνεται ότι για την ώρα δεν αρκούν για την επόμενη κίνηση των αρχών. 

Ο μηνυτής είναι ένας άνδρας τον οποίο δεν έχουν ενώπιον τους και δεν μπορούν να έχουν σύντομα, καθώς βρίσκεται σε κάποια σκανδιναβική χώρα. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα ζητηθεί η κατάθεσή του μέσω δικαστικής συνδρομής. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως, τα στοιχεία που έχει δώσει ο 25χρονος πρέπει να αξιοποιηθούν και αυτό, όπως φαίνεται, γίνεται.

Έρευνα για το modus operandi του γνωστού σκηνοθέτη

Τα λεγόμενα του 25χρονου και  τα ονόματα που αναφέρει στην μήνυση του έγιναν αντικείμενο έρευνας, με τον εισαγγελέα να καλεί ένα από τα πρόσωπα και να επιβεβαιώνει τα περιστατικά που αναφέρονται στη μήνυση του 25χρονου  για το modus operandi του γνωστού σκηνοθέτη. Δεν αποκλείεται μάλιστα  να κληθούν και αλλά πρόσωπα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα οποία, αν επιβεβαιώσουν τις ίδιες συμπεριφορές, είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμαΆλκηστις Πρωτοψάλτη: Η φράση «καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου» αποτελεί ύβρη

ηθοποιόςσκηνοθέτηςΕισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνώνμήνυση