Ελλάδα|22.02.2021 14:38

Αποφασίζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απιστία των τραπεζιτών

Σοφία Φασουλάκη

Ομόφωνα συνταγματική έκρινε το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τη διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα που αφορά το αδίκημα της απιστίας των τραπεζικών στελεχών.

Οι Aρεοπαγίτες με βούλευμα τους ομόφωνα απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ζητούσε να αναιρεθεί η υπ΄ αριθμ. 2758/2020 απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Ωστόσο, το σημερινό βούλευμα δεν κλείνει το θέμα, εάν δηλαδή βρίσκεται εντός των συνταγματικών πλαισίων ή όχι το άρθρο 405 του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς εκκρεμούν πολλές ακόμη αναιρέσεις που πρέπει να συζητηθούν στο ανώτατο Δικαστήριο αλλά εκκρεμούν λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Λιγνάδης: Ερχεται ένταλμα σύλληψης για ηθοποιό με εμπλοκή στην υπόθεση

Πάντως, δικαστικές και εισαγγελικές πηγές θεωρούν βέβαιο ότι το επίμαχο θέμα θα επιλυθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 405 προβλέπει ότι η δίωξη σε βάρος των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, όταν και εφόσον το κρίνουν, οι διοικήσεις των Τραπεζών.  

Διαβάστε επίσης: Εξαφάνιση Lamanif: Οι εκβιασμοί και η κόντρα με τον γνωστό τράπερ

νέος Ποινικός ΚώδικαςΆρειος Πάγοςτράπεζεςτραπεζίτες