Ελλάδα|23.02.2021 13:05

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας - Πορεία στο Υπουργείο Υγείας

Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Δημοσίων Νοσοκομείων), τα μέλη της οποίας ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Στη συνέχεια αναμένεται πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 ζητώντας ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

Διαβάστε επίσηςΠάτρα: Bρέφος 22 ημερών νοσηλεύεται με κορονοϊό

Ταυτόχρονα, 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει για την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα - Ανησυχία για Αττική

υπουργείο Εργασίαςυπουργείο Υγείαςσυγκέντρωση διαμαρτυρίαςΠΟΕΔΗΝ