Ελλάδα|25.02.2021 10:31

Πλατανησιώτης - Κορονοϊός: Τρομάζει η αύξηση στην Αττική

Newsroom

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης δήλωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική προκαλεί δικαιολογημένα φόβο και πως πάρα πολύ κόσμος κυκλοφορεί με τη μάσκα ως αξεσουάρ. Επίσης, μίλησε για την μεγάλη κυκλοφορία στους δρόμους, αλλά και για τους εμβολιασμούς.

Για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους: «H αύξηση στην Αττική μας έχει τρομάξει όλους. Δεν υπάρχει αντίλογος για το ότι πρέπει να συνεχιστεί το lockdown, αν μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό lockdown αφού εκτός από την εστίαση και το λιανεμπόριο όλα λειτουργούν κανονικά, όλοι γυρνάνε έξω και δυστυχώς από πολλούς η μάσκα χρησιμοποιείται ως αξεσουάρ. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά πρέπει να συνειδητοποιηθούμε όλοι μας. Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση. Οι ανόητοι και οι αρνητές δεν έχουν δικαίωμα να κολλήσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους» είπε μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV.

Διαβάστε ακόμα: Μόσιαλος για εμβόλιο johnson & johnson: Μετά από 28 μέρες έχουμε 100% προστασία

Για ενδεχόμενο άνοιγμα του εμπορίου και της εστίασης: «Αν δεν είχαμε τέτοια αύξηση στα κρούσματα θα έπρεπε να έχει ανοίξει το λιανεμπόριο. Με αυστηρούς όρους θα μπορούσε να λειτουργήσει και η εστίαση. Τελικά, το «ακορντεόν» κάνει χειρότερη δουλειά από ένα σκληρό lock down».

Για τον ρόλο των εμβολιασμών: «Οι εμβολιασμοί προχωράνε, μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου ακόμα και 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, κάτι που θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για μεγαλύτερες ελευθερίες».

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός - lockdown: Τα σενάρια για καταστήματα, σχολεία, μετακίνηση εκτός νομού

ΑττικήΚορονοϊόςΝίκος Πλατανησιώτης